Wat is woonbeton?

Woonbeton is een 3 tot 4 mm dikke gietcementen vloer met kunststoffen. Woonbeton is dus geen beton, maar heeft wél de looks van dit ruwe materiaal. Woonbeton bestaat uit cement, pigment, water en mineralen. Deze gietvloer kenmerkt zich door het ruige uiterlijk en de kleine barstjes in de toplaag welke met name bij toepassing op grotere oppervlakten en door vloerverwarming ontstaan. Een vloer met karakter dus.  

Minerale gietvloeren zijn altijd uniek. Het eindresultaat van het woonbeton is afhankelijk van de wijze waarop de vloer wordt gegoten en van de laagdikte, maar ook van de luchtvochtigheid en de temperatuur op het moment van gieten. Kortom, geen vloer van woonbeton is hetzelfde. Wie gaat voor een unieke, ruige vloer, gaat voor woonbeton. Het fotomateriaal op deze website geeft een goed beeld van de mogelijkheden woonbeton en andere betonlook vloeren. Aan inspiratie geen gebrek!  

De voordelen op een rij

  • woonbeton is leverbaar in verschillende kleuren en structuren
  • woonbeton past in elk interieur 
  • woonbeton is toepasbaar in woningen, kantoren, horeca en retail 
  • woonbeton is naadloos en gemakkelijk te onderhouden
  • woonbeton is kleurvast
  • woonbeton is brandvertragend
  • woonbeton is slijtvast en kan vloeistofdicht afgeleverd worden

Woonbeton in zakelijke omgevingen
Woonbeton is de perfecte vloer in zakelijke omgevingen. De uitstraling is strak, de vloer is gemakkelijk schoon te houden (probeer dat maar eens met vloerbedekking) en woonbeton is bovendien geschikt voor elk interieur. De ideale vloer voor jouw winkel, restaurant of kantoorgebouw.

Woonbeton in huis
Woonbeton is gemaakt om op te leven. Woonbeton is robuust, stoer en kan tegen een stootje. Daarnaast is het ook esthetisch gezien een goede keuze. Woonbeton wordt toegepast in zowel moderne als klassieke omgevingen. Hou je van een stoere look? Combineer woonbeton dan met meubilair van staal en steigerhout. Voor een huiselijke look kies je voor woonbeton in combinatie met zacht meubilair, pasteltinten en vloerkleden.  

Het aanbrengen van woonbeton
Het vloersysteem wordt in meerdere lagen aangebracht. Iedere laag is cruciaal voor een goed eindresultaat. De ondergrond speelt een belangrijke rol en wordt daarom standaard voorzien van een primerlaag. We brengen voldoende primer aan om de ondergrond te verzadigen en voorkomen zo gaatjes in de gietvloer. Vervolgens brengen we binnen 24 uur de vloermortel aan en realiseren daarna de afwerklaag en de topcoat. Voor extra slijtweerstand en een volledige vloeistofdichtheid kun je kiezen voor een extra laag topcoat.

Nog even dit: laat de realisatie van een woonbetonvloer over aan een specialist. Kennis van de materialen en ervaring met het gieten en afwerken zijn minstens zo belangrijk als de kwaliteit van de gietvloer zelf. Voor een optimaal resultaat kies je voor het team van Betonlookvloertje.nl.  

Over Betonlookvloertje.nl
Het team van Betonlookvloertje.nl is ruim ervaren in het toepassen van woonbeton voor zakelijke en particuliere klanten. We realiseren woonbeton in woningen, kantooromgevingen, horeca en retail. En het klinkt wellicht vanzelfsprekend, maar bij ons staat de wens van de klant écht centraal. Afhankelijk van wensen op het gebied van duurzaamheid, slijtvastheid, uitstraling en budget realiseren wij de woonbeton vloer die perfect past.

offerte ontvangen?

ontvang deze binnen 24 uur via e-mail